LOPEN JULLIE NOG STEEDS ACHTER
DE LEIDER AAN? BEGIN TE ACTEREN
ALS EEN ORGANISCH GEHEEL.

ONTDEK
COLLECTIEF
LEIDERSCHAP

LEES MEER

Wij BRENGEN 'PEOPLE TRANSFORMATION', WAARDOOR LEIDERS VAN NATURE GAAN BIJDRAGEN AAN HET GROTERE GEHEEL.

IK WIL MIJZELF TRANSFORMEREN IK WIL MIJN TEAM'S TALENTEN BENUTTEN IK WIL MIJN ORGANISATIE TRANSFORMEREN
LBSI Assessment
Collectief Leiderschap
Installeer Love-OS

BAANBREKENDE AANPAK VOOR
PEOPLE TRANSFORMATION IN ORGANISATIES

Collectief Leiderschap kan worden gedefinieerd als een embodied, systemische en wendbare manier van samen sturing geven. Met onze Collectief Leiderschap programma’s bieden we sinds 2010 een bewezen methode om organisaties te begeleiden in duurzame cultuurverandering en menselijke innovatie. Met onze lichaamsgerichte benadering van leiderschap en door het leren begrijpen van systemische principes, helpen we leiders effectiever samenwerken en innoveren.

collectief leiderschap training

We beschouwen onszelf als ‘facilitators of people transformation’: we weten hoe jouw organisatie te transformeren en helpen je bij het creëren van de omstandigheden waarin iedereen kan floreren. Silogedrag verandert in een krachtig gevoeld eigenaarschap voor het geheel, waardoor mensen op alle niveaus geïnspireerd raken om bij te dragen.

ERVAAR
HET
ZELF

METAFOOR VAN EEN VLUCHT
GANZEN: ZO LEGGEN WE UIT
WAAR HET OVER GAAT

Ganzen vliegen in V-formatie, wat ze beschermt tegen de wind. Er is geen formele hiërarchie; iedereen vliegt afwisselend op kop, in het midden of in de achterhoede. Afhankelijk van de behoefte in het moment hergroeperen de ganzen hun systeem. De troep als geheel blijft verbonden en in formatie, ook al veranderen de onderlinge posities. Ze voelen collectief aan wanneer te bewegen, van richting te veranderen of te stoppen, zich steeds afstemmend op het grotere systeem om hen heen Ze blijven gefocust en moedigen elkaar aan met hun gegak. Net als de ganzen hebben wij het hele systeem nodig om ons volledige potentieel te bereiken. 

KERNPROGRAMMA

De kern van het programma bestaat uit drie 3-daagse Collectief Leiderschap retreats, waarin we embodied en systemisch leiderschap steeds vanuit een andere invalshoek benaderen. Elk retreat bevat daarnaast coachings- en integratie-elementen. We bieden het aan voor teams en voor individuele pioniers die Collectief Leiderschap willen verkennen. We zijn altijd gericht op people transformation, terwijl we tegelijkertijd de inhoud en invalshoek aanpassen aan specifieke behoeften.

WAT IS PEOPLE TRANSFORMATION? BEL MET JORN ERVAAR ZELF

WERK NET ZO ORGANISCH
EN ZELF-ORGANISEREND SAMEN
ALS EEN TROEP GANZEN

De metafoor van de ganzen heeft ons geïnspireerd onze Collectief Leiderschap programma’s te ontwikkelen. Als ​​collectief leider moet je met een vergroot systeembewustzijn denken en navigeren, net als de ganzen - dat is wat ze zo flexibel en wendbaar maakt. Het begint met het kennen van ieders sterke punten, en hoe je die inzet met gebruik van je volledige lichaamsintelligentie en de wijsheid van de groep. Voor wie samenkomt vanuit een diep bewustzijn, hartverbinding en een gedeeld doel, is het veel makkelijker om te verbinden, bij te dragen en eigenaarschap te nemen voor het geheel, in plaats van te opereren vanuit de eigen silo.

Verken de mogelijkheden met ons

Met PresenceAtWork’s Collectief Leiderschap training word je team / organisatie net zo efficiënt, verbonden en wendbaar als de vlucht ganzen in de lucht. Ben jij klaar om het 'onmogelijke' te doen met jouw mensen met onze Collectief Leiderschap training? Bel ons kantoor in Den Bosch, stuur ons een mail of meld je aan voor een intro sessie om het zelf te ervaren.

BEL ONS MAIL ONS INTRO SESSIE

COLLECTIEF LEIDERSCHAP MEDIA & EVENTS

Ontdek meer over wat Collectief Leiderschap is, de impact ervan in organisaties en hoe het is ontwikkeld, of verken het 'Allies' programma voor jezelf, via onze media items en events hieronder.

ARDANTA CASE STUDY (ENG): COLLECTIVE LEADERSHIP

LEES MEER

ARTIKEL CONFERENCE BOARD (ENG): COLLECTIVE LEADERSHIP AT A.S.R. LEVEN

LEES MEER

RADIO BUSINESS ELEVATION SHOW (ENG): COLLECTIVE LEADERSHIP

LUISTER

VIDEO CONFERENCE BOARD (ENG): COLLECTIVE LEADERSHIP COUNCIL

KIJK

EVENEMENT: COLLECTIEF LEIDERSCHAP ALLIES PROGRAMMA

LEES MEER

INTRO SESSIE COLLECTIEF LEIDERSCHAP

MELD JE AAN

ONZE FORMULE: WAT MAAKT ONZE AANPAK ZO ANDERS?

Onze programma’s zijn anders dan de leiderschapsprogramma’s die je eerder hebt doorlopen. De focus ligt op de ontwikkeling van je mensen: we creëren bewustwording en verhogen het bewustzijn via ervaringsgericht leren in een veilige omgeving. Vast onderdeel van de ervaring zijn onze 6 kernelementen, waarmee we een transformatie en cultuurverandering voor je mensen en organisatie garanderen.

GEEF HET DOOR

Wij geloven in de kracht van doorgeven: "pay it forward". We starten met het kernteam van leiders en ondersteunen klanten hierna bij het doorgeven en implementeren van duurzame cultuur verandering, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Daarnaast bieden we met Love-OS een persoonlijk programma, waarin senior leiders leren de omstandigheden te creëren zodat Collectief Leiderschap floreert.

VERTEL ME MEER

SAMEN KUNNEN WE ZOVEEL MEER DAN WE DENKEN.

In andere managementtrainingen heb je het gevoel dat je de schijn op moet houden. Ze kwamen nooit tot mijn kern, niet zoals het Collectief Leiderschap Programma dat deed. Het was soms uitdagend en confronterend; en het gaf me waardevolle inzichten en kennis die vandaag de dag nog steeds impact hebben.

Ik werk bijvoorbeeld regelmatig aan echt aanwezig zijn. Iets eenvoudigs als mijn collega’s in de ogen kijken en vragen wat er voor hen speelt voordat we beginnen, helpt me present te zijn en vergaderingen effectiever te maken.

We waren vroeger een erg hiërarchische organisatie. Zodra er een probleem was, klopten mensen aan bij het management. Nu zorgen we ervoor dat medewerkers eigenaarschap nemen, door ze de ruimte te geven en te laten vertrouwen op hun eigen kennis en talent. Andere trainingen zijn vaak gericht op individueel leiderschap, maar Collectief Leiderschap betrekt de hele organisatie. Samen kunnen we zoveel meer dan we denken.

testimonials


Guido Horst.
Directeur bij ArdantaLBSI   1279